| Към предишната тема :: Към следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ditronix

Регистриран на: 14 Дек 2006 Възраст: 56 Мнения: 662 Местожителство: Провадия
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 4:52 pm Заглавие: |
|
|
Ето и с POZITIV 20 какво се получава.Резултатите с лака са по-добри и за повече платки предимствата му са неоспорими!
 _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lubovan

Регистриран на: 16 Дек 2006 Възраст: 20 Мнения: 131 Местожителство: Драгоман
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 7:23 pm Заглавие: |
|
|
Отворете линка и датиснете Trickkiste,има нагледни снимки от процеса.Човека даже си е направил ламинатор,с който си прави платките.Вижте и клипчето,ако можете кажете какво е това,с което намаза платката за калайдисване.
http://thomaspfeifer.net/ |
|
|
 |
Milen_Haskovo Хасковски каун
Регистриран на: 10 Апр 2007 Възраст: 21 Мнения: 3658 Местожителство: Хасково/София (студентски град)
|
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:02 pm Заглавие: |
|
|
Къде в КОМЕТ,че никъде не го видях  _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |
Николов влюбен в музиката

Регистриран на: 15 Дек 2006 Възраст: 24 Мнения: 701 Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:18 pm Заглавие: |
|
|
@lubovan: Много благодаря за линка! Има какво да се научи. Особено се зарадвах на точка 5, защото често ми остават малки пропуски в тонера поради неравности във фолиото и се налага да ги повтарям с маркера.
Относто тая паста - наистина е добра! Сайта от линка на Милен е на фирма Топкер ООД. Имат магазини във Варна, Бургас и Шумен. Изтеглих пдф каталог и там фигурира такъв продукт с каталожен номер 45225. Разфасовката е 250гр, а цената 12 лева . Май ще се пазарува.. .
Намерих продукта и на още едно място, но без цена. http://www.rothenberger.bg/art.....ticleID=60 .Това е директно дъщерна фирма на немския производител. За контакти: http://www.rothenberger.bg/showpage.php?PageID=5 . Приятно пазаруване . |
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:46 pm Заглавие: |
|
|
Подреждат се нещата!Утре,живот и здраве,ще ходя във Варна и ако всичко се подреди,ще взема от флюса и ще го пробвам! _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |
TexHoTpoHuk

Регистриран на: 17 Дек 2006 Възраст: 23 Мнения: 2058 Местожителство: Севлиево
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:51 pm Заглавие: |
|
|
5. точка може да се направи също така с някаква духалка с горещ въздух .
Трябва да направя клипче с "моята" хартия за да видите колко много по-лесно става всичко . На практика хартията се отделя сама от фолиото и тонера .
Някой да е пробвал ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:58 pm Заглавие: |
|
|
@TexHoTpoHuk: Ползвах веднъж самозалепващо фолио, но ми излезе много скъпо - с принтирането - 2 и нещо за един лист А4. Щом намираш отпадъчно си екстра. И с моето обикновено фолио става бързо и лесно. Спестява се етапа изтриване на полепналата хартия от платката.
Аз си мисля и как да модифицирам калайдисването, защото не разполагам с духалка. Ако платката се постави пак на загрята ютия мисля ще се получи. Само трябва да се забърше излишната паста като се разтопи. Или с кърпичка отгоре и леко да се натисне с ютията. Някой ако пробва и стане добре да не забрави да се похвали.
Последната промяна е направена от Николов на Нед Авг 31, 2008 9:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 9:03 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм пробвал,но тонерът на OKI-то изобщо не се хвана на защитната хартия!Повлече се след листа и после доста цапаше при печат.Сега направо не смея да пробвам със SAMSUNG-а С хартията,с която аз работя нещата са точно като в клипа.Имам стар каталог на РАЙХЕЛТ,ще пробвам и с него.То и без това другата ми хартия е на свършване......... _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |
Регистриран на: 10 Апр 2007 Възраст: 21 Мнения: 3658 Местожителство: Хасково/София (студентски град)
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 9:08 pm Заглавие: |
|
|
За флюса от комет - един приятел точно от там си купува неговия, само че не онлайн, а от магазина... _________________ Memento Mori |
|
|
 |
TexHoTpoHuk

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 9:41 pm Заглавие: |
|
|
| 20 лева струва една такава "духалка" в практикер - ще ти спести много нерви . Да не говорим , че от прекомерното нагряване може да се отлепи фолиото от стъклотекстолита. |
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Пон Сеп 01, 2008 12:47 pm Заглавие: |
|
|
РОСОЛ 3-20! кинта за опаковка!Сякаш е множко,де да знам....още се чудя да вземам ли....10.80 е подобен флюс за твърд припой,ама дали ще върши работа?Ще потърся от познати монтажници на климатици-би трябвало да имат.Искам да опитам и тогава да ги давам парите.Не са проблем 20 лева,ама ако не ме задоволи резултатът?.... _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |
|
Пуснато на: Пон Сеп 01, 2008 2:34 pm Заглавие: |
|
|
В каква разфасовка е, мисля че беше 0,5КГ _________________ Memento Mori |
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Пон Сеп 01, 2008 5:51 pm Заглавие: |
|
|
0,25!И половин кило да е,трябва да сме сигурни,че стават нещата.Щото иначе трябва да отварям сервиз за климатици  _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 8:46 pm Заглавие: |
|
|
ditronix: Няма ли да се похвалиш с покупката? Май само ти си купи (ако си де ). На мен все не ми остава време..  _________________ ex-s503 |
|
|
 |
kabel

Регистриран на: 02 Ное 2007 Възраст: 41 Мнения: 292 Местожителство: Павел Бяня
|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 9:40 pm Заглавие: |
|
|
| Най добре става с трансверна хартия за лазерни принтери.Едно време имаше в офис1 но вече няма.От принтерите сме пробвали на около 50-60 модела и на epson 5800 става най добре.постигали сме под 0,5мм за писта. |
|
|
 |
tonto Петър Велков
|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 12:20 am Заглавие: |
|
|
| kabel написа: | | Най добре става с трансверна хартия за лазерни принтери.Едно време имаше в офис1 но вече няма.От принтерите сме пробвали на около 50-60 модела и на epson 5800 става най добре.постигали сме под 0,5мм за писта. |
Разгледай това:
На втората снимка не се вижда ясно, но тънкото пръстенче, което всъщност не е писта, и което се вижда на първата снимка, няма нито едно прекъсване по маршрута си на готовата платка. Използвана е немска трансферна хартия за щампи, предназначена за мастилено-струйни принтери, минала през лазерен Kyocera-Mita FS-1000+, ако добре си спомням. И впрочем, първият ми опит за ецване на платка...
Edit: Справката показва, че дебелината на тънкото контурче е 0,1мм  _________________ Човек сам избира дали да е невеж. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 9:18 am Заглавие: |
|
|
На мене дерта все още ми е РОСОЛ-а.. Никои ли не го е пробвал? _________________ ex-s503 |
|
|
 |
Тодор Ковачев

Регистриран на: 17 Дек 2006 Възраст: 52 Мнения: 808 Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 9:53 am Заглавие: |
|
|
С какво ги дерете тези платки че изглеждат толкова ужасно? Не ползвайте шкурка, повърхността трябва да е полирана, а не надрана. Рисковете от подецване на драна с шкурка платка са големи, освен ако не ползвате шкурка 1500 и нагоре. Аз ползвам от години абразивна домакинска паста корал, с тампон от плат става перфектно дори и на окислено фолио.
Росол, та росол. Никога не съм ползвал нищо друго освен спиртоколофонов разтвор. Проблем с калайдисването отсъства след повторна абразивна обработка, разбира се след измиването на маската. По този начин се свалят и евентуално останалите микроточки недоизецвано фолио. Важно е веднага след обработката да се подсуши принудително с изтръскване и мек попиващ парцал. Веднага след това се нанася спитроколофоновия лак. Калайдисването може да стане и след седмици. _________________ Колкото повече, толкова повече. |
|
|
 |
ditronix

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 10:33 pm Заглавие: |
|
|
РОСОЛ-а така и не го купих Не знам,какво ще го правя ако не станат нещата?Не намерих и за проба.То и не съм търсил като хората,няма време.Но:вчера в ТРУД и 24 ЧАСА имаше рекламна брошура на магазини ПИКАДИЛИ.Хартията е ПЕРФЕКТНА за метода с ютията!Просто приказка!Правих два варианта на една платка и станаха идеални!Ако някой е купувал вестника да не изхвърля брошурите!Вършат работа и още как!
Ковачев,погледни клипчето!Не става въпрос за калайдисване с поялника,а за такова с духалката.Разликата е огромна.И аз сега карам с поялника,ама като се наложи да правя 20 платки примерно свят ми се извива Та затова се чешем за РОСОЛ-а  _________________ НЕ Е ВАЖНО КОЙ СИ,А КОЛКО СТРУВАШ! |
|
|
 |
kabel

Регистриран на: 02 Ное 2007 Възраст: 41 Мнения: 292 Местожителство: Павел Бяня
|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 11:07 pm Заглавие: |
|
|
| Пролетта правих слънчева система за топлене на басейна и бях купувал рокол но от 22 лева с някакъв процент сребро.Днес пробвах малко на една платка става перфектно топи се на около 250 градуса. |
|
|
 |
lubovan

Регистриран на: 16 Дек 2006 Възраст: 20 Мнения: 131 Местожителство: Драгоман
|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 2:26 pm Заглавие: |
|
|
| ditronix написа: | | Но:вчера в ТРУД и 24 ЧАСА имаше рекламна брошура на магазини ПИКАДИЛИ.Хартията е ПЕРФЕКТНА за метода с ютията!Просто приказка! |
Потвърждавам.Хартията е доста гланцирана и се отбелязва доста добре.Ще помоля kabel да качи снимки на това което е направил с РОСОЛ-а. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 12:06 pm Заглавие: |
|
|
| TexHoTpoHuk написа: | | 20 лева струва една такава "духалка" в практикер - ще ти спести много нерви . Да не говорим , че от прекомерното нагряване може да се отлепи фолиото от стъклотекстолита. |
@TexHoTpoHuk: Ще те помоля да снимаш твоята духалка да знам какво да търся. Нямам възможност да ида до Практикер, но Бриколаж ми е на 5 мин от работата . Варианта с нагряване на ютия не свърши работа - не се достига температурата на калая (нямам все още росол и пробвах с калай, тази седмица ще купя и росол-а). Дойде ми гениалната идея да нагрея на котлон и да ви кажа честно изгорелия текстолит смърди ужасно..  _________________ ex-s503 |
|
|
 |
SMPS
Регистриран на: 12 Сеп 2008 Възраст: 24 Мнения: 707 Местожителство: Стара Загора/София
|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 1:08 pm Заглавие: |
|
|
Аз ползвам Слаид,ама от този дето има един лист хартия от едната му страна иначе може да ти залепне за принтера.Става чудесно
Друго което става е едни листи А4 дето са самозалепващи се.Отлепяш му лепенката и взимаш отпадъчния лист и принтваш в/у гладкото му.
Имам една идея но не знам все още как да я реализирам.
Една поставка за маркета, която се управлява от 2 стъпкови мотора за 4-те посоки, един контролер за управляние и връзка с ПС.И като дадеш принт да рисува Разбира се това може и да е трудно за реализация ама е възможно  |
|
|
 |
TexHoTpoHuk

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 1:26 pm Заглавие: |
|
|
да , така е невъзможни неща няма .
Въпроса е дали си струва и рисуването на една платка , ще става супер бавно .
Нещо го няма съотношението време , качество и цена .
Ако е за масово производство на платки - бавно става .
Ако е за единична бройка кой ще си играе толкова време да прави управления на стъпкови мотори и програми .....
За сега ютията или лака остават най-добрите решения за домашна изработка на платки .
Ако някой се е занимавал с фотография може да измисли и други начини .... още по-лесни и удобни . |
|
|
 |
|