| Към предишната тема :: Към следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Мариан Кирилов Тасков
Регистриран на: 10 Ное 2009 Възраст: 17 Мнения: 282 Местожителство: Гр. Казанлък
|
Пуснато на: Сря Яну 13, 2010 10:21 pm Заглавие: АСИО,от къде,как... |
|
|
Всички пишете за тези АСИО драивъри и така никои не ги качва и не разяснява как се борави с тях,понеже аз много често слушам музика от компа си се интересувам от тях.Ако може някои да постне линк с даунлоад директория и няколко думички за буравенето с тези драивери,къде/как се поставят,настроики и друга полезна информация свързана с тях.Търсих из интернет и не намерих от къде да ги дръпна,а инфо предполагам има,но също не открих на български.Не,че е кой знае какъв проблем да си ги чета на английски,просто така на български обяснено ще ми е по-лесно за асимилиране,предполагам и не само на мен.
П.П.Мисля,че споделеното инфо в темата ще е доста полезна и за други съфорумници които се интересуват,били те начинаещи или ветерани. _________________ Мариан Крилов Тасков
Kenwood KFC-W3011,Radimex LW 1000,Kenwood LS-65 And MORE  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
prog

Регистриран на: 15 Дек 2006 Възраст: 27 Мнения: 147 Местожителство: Hamburg
|
Пуснато на: Сря Яну 13, 2010 10:34 pm Заглавие: |
|
|
| Ако картата ти поддържа ASIO, си сваляш драйвер от производителя. Ако ли не - ASIO4ALL. После ти трбява ASIO плъгин за фубар/уинамп, който ще намериш на сайтовете им. |
|
|
 |
radev

Регистриран на: 18 Фев 2007 Възраст: 51 Мнения: 1648 Местожителство: sofia
|
|
|
 |
Juviander

Регистриран на: 08 Окт 2008 Възраст: 30 Мнения: 517 Местожителство: Стара Загора
|
|
|
 |
DLS

Регистриран на: 14 Яну 2007 Възраст: 26 Мнения: 1003 Местожителство: Пловдив
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 9:52 am Заглавие: |
|
|
Да използвам темата - winamp с asio дали е равно на foobar с asio? _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Juviander

Регистриран на: 08 Окт 2008 Възраст: 30 Мнения: 517 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 10:09 am Заглавие: |
|
|
Нищо не пречи сам да го провериш за себе си. Инсталирай си и двата плеъра, сложи им плъгините за ASIO и направи сравнение. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
DLS

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 10:30 am Заглавие: |
|
|
При мен на winamp просто не работи за сълажаление - припуква постоянно, а няма възможност за никакви настройки. _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Juviander

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 10:43 am Заглавие: |
|
|
Asoi4ALL ли ползваш? Вдигни latency -то директно от настройките на драйвера. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
DLS

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 10:59 am Заглавие: |
|
|
| Juviander написа: | | Asoi4ALL ли ползваш? Вдигни latency -то директно от настройките на драйвера. |
При намалянето на 2ms пуканкит се намалят до максимум, но пак си има в достатъчно количество. Големите цифри спират целия плейбек.
Дирекно от настройките на драйвера какво ще рече всъщност? Горното го правя от съответното аsio меню в winamp? _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Z*E*W*A

Регистриран на: 18 Дек 2006 Възраст: 22 Мнения: 394 Местожителство: Gorna Malina
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 11:04 am Заглавие: |
|
|
При мен работи,но след всяко пускане на Winamp-a плъгина изчезва _________________ FI10R2 |
|
|
 |
sinigersky

Регистриран на: 15 Юни 2008 Възраст: 32 Мнения: 1056 Местожителство: Karlsruhe, Germany
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 11:18 am Заглавие: |
|
|
Ами всинчко говори за бъгава поддръжка на АСИО в уинамп.  _________________ Aut tace aut loquere meliora silencio... |
|
|
 |
Juviander

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 11:41 am Заглавие: |
|
|
Ето това са настройките на драйвера. Увеличи ASIO buffer size. След всяка промяна рестартирай плеъра. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
DLS

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 11:47 am Заглавие: |
|
|
Kак стигаш до този прозорец? От доста време не ми се появява икона с таск бара  _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Z*E*W*A

Регистриран на: 18 Дек 2006 Възраст: 22 Мнения: 394 Местожителство: Gorna Malina
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 12:04 pm Заглавие: |
|
|
Foobar и asio са като дупе и гащи.  _________________ FI10R2 |
|
|
 |
Juviander

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 12:33 pm Заглавие: |
|
|
| DLS написа: | Kак стигаш до този прозорец? От доста време не ми се появява икона с таск бара  |
Като стартирам плеъра и пусна нещо, в таскбар-а ми се появява иконка със една стрелка, което указва че асио4алл драйвера работи. Двоен клик върху иконката отваря въпросния прозорец.
Друг вариант ( за фубар ) - в прозореца, където добавяш асио устройства -> двоен клик върху устройството ( асио4алл) -> в появилия се малък прозорец има бутон Configure, който също отваря настройките на драйвера. За уинамп може да има нещо подобно. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
DLS

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Oткакво сложих този плъгин, вече виждам това във foobar:
Иначе преди и аз имах съответната иконка долу. За winamp май се оказва, че няма сигурни драйвери? _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Juviander

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Ти не използваш ASIO4ALL, а използваш истинско АСИО, което явно се поддържа от твоята карта. Това всъщност е по-добрия вариант. Със фубар как е положението, пак ли пука?
Или просто драйвер, подобен на asio4all. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
DLS

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 1:09 pm Заглавие: |
|
|
Asio4all си ползвам, вече може да е станало нещо след инсталацията на плъгинa за winamp. Но с foobar пукане има единствено при смяна на песните. предполагам поради липса на буфер/фейдър като на winamp.
Разликата в звученето между двете разбира се е доста солидна, насявах се да какарам и winamp-a да засвири така за да мога да се възползвам от благинките и ДУ. _________________ www.CarAudio-bg.com |
|
|
 |
Juviander

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 1:34 pm Заглавие: |
|
|
Аз си управлявам foobar-a с дистанционно. За целта си бях направил елементарен IR приемник и с WinLirc си нагласих дистанционното. Фубар-а поддържа winlirc, пак чрез добавка на специален компонент. _________________ Skype: Juviander |
|
|
 |
prog

Регистриран на: 15 Дек 2006 Възраст: 27 Мнения: 147 Местожителство: Hamburg
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 3:01 pm Заглавие: |
|
|
| Има и друг вариант да се прескочи миксера на ХР. Ако използвате външна карта/DAC само за музика и нормална за игри/филми (както аз), можете от Device Manager-a да unmap-нете външното устройство, така че другите програми да не могат да го ползват, освен ако не е изрично указано така (foobar), и ХР не го прекарва през миксера си. Така си плейвате нормално през DirectSound. |
|
|
 |
koceto_sh

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 3:11 pm Заглавие: |
|
|
никой не спомена нас излъганите със аудиджи 2зс асио то съм го сложил но използвам влц плеара и там не ми излиза трей иконката  |
|
|
 |
Мариан Кирилов Тасков
Регистриран на: 10 Ное 2009 Възраст: 17 Мнения: 282 Местожителство: Гр. Казанлък
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 3:27 pm Заглавие: |
|
|
Уж го пуснах да се инсталира,ама нищо не става как да го свържа към уинамп или фубар  _________________ Мариан Крилов Тасков
|
|
 |
tarambuki

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 3:52 pm Заглавие: |
|
|
BTW, има нов foobar 1.0 final  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Z*E*W*A

|
|
|
 |
Мариан Кирилов Тасков
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2010 3:57 pm Заглавие: |
|
|
| Z*E*W*A написа: | | Мариан Кирилов Тасков написа: | Уж го пуснах да се инсталира,ама нищо не става как да го свържа към уинамп или фубар  |
Plugin |
Търсих и се чудех къде да го наврЪ и как ама,аа де не мога да го намеря как и къде да го турна  _________________ Мариан Крилов Тасков
|
|
 |
|